Kuchnia Karna | Odcinek 1: Witamy w Kuchni Karnej!

Kuchnia Karna to miejsce, w którym Katarzyna Randzio-Sajkowska i Michał Opala opowiadają o tym, w jaki sposób prawo karne styka się ze światem biznesu.

W praktyczny sposób opiszą:
– jak budować bezpieczeństwo prawne biznesu,
– na czym polegają ryzyka związane z naruszeniem przepisów prawa,
– jak minimalizować ryzyka.

Podzielą się również wiedzą z zakresu prawa karnego oraz postępowań karnych.

Katarzyna Randzio-Sajkowska i Michał Opala są adwokatami w zespole prawa karnego gospodarczego kancelarii Sołtysiński Kawecki & Szlęzak, który zajmuje się reprezentowaniem klientów biznesowych w sprawach karnych, prowadzi postępowania wyjaśniające w firmach oraz wdraża programy compliance.

Dlaczego prawo karne jest ważne dla przedsiębiorców? Czym się zajmuje adwokat w sprawach karnych gospodarczych? W pierwszym odcinku adwokaci przedstawiają się słuchaczom i opowiadają o tym w jakich sytuacjach członkowie zespołu prawa karnego pomagają klientom. Rozmawiają nie tylko o ich działalności sądowej, ale także o pomocy w trudnych chwilach, śledztwach wewnętrznych i compliance. Przy okazji można dowiedzieć się w jakich zaskakujących aktach prawnych znajdują się regulacje karne.

Powiązane